O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

73,00 KM

Opis

Frontline Spray je preparat namjenjen za zaštitu pasa i macaka protiv krpelja, buha te kao pomoc u lijecenju i kontroli alergijskog dermatitisa pasa i macaka izazvanog ubodima buha.

UPUTE ZA UPOTREBU: Frontline Spray primjenjuje se izvana na kožu i dlaku pomocu mehanicke sprej-pumpice. S udaljenosti od približno 10-20cm poprska se cijela životinja. Aerosol se nanosi u smjeru suprotnom od rasta dlake sve dok se krzno dobro ne ovlaži. Da bi Frontline dospio do kože, dlaka se mora prethodno razmaknuti, posebno u dugodlakih pasmina. Treba nasprejati razmaknutu dlaku na podrucju leda, postranih dijelova grudnog koša te na trbuhu, nogama, ramenom pojasu i vratu. Za nanošenje Frontline spreja na podrucje glave i okoline ociju, te kada se tretira mlade i vrlo nemirne životinje treba prvo poprskati ruku zašticenu gumenom rukavicom, a potom otopinu nježno utrljati u dlaku. Na krznu se nakon nanošenja spreja stvori tanki film, a dlaka postane sjanija. Poprskanu dlaku treba ostaviti da s osuši, tj. ne smije se psa ili macku obrisati krpom ili rucnikom. Da bi se krzno dostatno ovlažilo treba, ima.ovisno o dužini i gustoci dlake, za svaki kg tjelesne mase utrošiti 3-6ml Frontline spreja. To znaci da za 1kg tjelesne mase psa ili macke treba mehanicku pumpicu pritisnuti 2-4 puta po 1,5ml (bocica s 250ml i 500ml) ili 6-12 puta po 0,5ml (bocica sa 100ml). Nakon jednokratne aplikacije fipronil djelotvorno uništava krpelje do 5 sedmica, buhe od 1-3 mjeseca (u prosjeku mjesec), a uši do 42 dana (macke), tj. 63 dana (psi). Rezidualni ucinak ovisi o otpornosti buha i krpelja te kontamiranosti okoliša s tim ektoparazitima. Buduci da nisu provedena odgovarajuca istraživanja neškodljivosti razmak izmedu tretmana mora biti najmanje 4 sedmice.