O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

Business

Moj pas se često češe. Zašto?

Puno je mogućih uzroka. Najčešći su buhe ili alergije (bilo na hranu ili trave, korove). No i patologija vezana uz analne žlijezde i vrećice (promijenjen sadržaj, pretjerana punjenost i nedovoljno ili nepotpuno pražnjenje). Također, razlog može biti u prečestom šamponiranju ili nekim drugim nametnicima.

Postoje i insekticidne ogrlice koje vrlo učinkovito štite pse od buha i krpelja i do 6 mjeseci. Nikakvi prašci, ni ampule i ogrlice na biljnoj bazi nisu učinkovite. Sredstva za zaštitu od buha i krpelja kupuju se samo kod veterinara ili u veterinarskoj apoteci, jer ćete samo tako sigurno dobiti djelotvoran preparat i  pravi savjet o upotrebi. Treba znati da 95% buha živi u okolišu životinje, te svaki antiparazitni tretman, treba pratiti i detaljno čišćenje okoline.