O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

189,00 KM

Opis

Gastrointestinalni sistem jedan je od najosjetljivijih kod psa i podložan je djelovanju razlicitih cimbenika. Mnogi psi pate od hronicnog proljeva i / ili povracanja. Stoga je cesto neizbježno prelazak s jedne hrane na drugu na duže vrijeme.

Royal Canin Gastro Inintestinal Low Fat nudi dijetalni recept posebno za pse koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu ili im je potrebna prehrana s malo masnoca. Smanjen unos masti može poboljšati probavu kod pasa koji pate od hiperlipidemije ili akutnog pankreatitisa. Visoko probavljivi proteini mogu aktivno smanjiti crijevne procese fermentacije, dok smanjeni sadržaj vlakana može osigurati optimalnu apsorpciju hranjivih sastojaka, kao i izvrsnu probavljivost. Fermentirana vlakna (pulpa sušene repe, FOS) važni su za ravnotežu crijevne flore. Patentirani sinergijski kompleks antioksidansa štiti od napada slobodnih radikala.