O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

29,00 KM

Opis

Virbac Allermyl šampon je pjenasta mikroemulzija adaptirana za sve alergene kod pasa i macaka. Jedinstvenost ovog šampona je u udruživanju komponenti koje djeluju antiiritantno i kao imunomodultori. Šampon sadrži esencijalne amino kiseline koje deluju kao antiseptici.
Ovaj preparat ima na poseban nacin inkorporisane masne kiseline što omogucava difuziju komponenti i u dublje slojeve kože a istovremeno omogucava toleranciju i zaštitu.

Karakteristike: Allermyl šampon smiruje iritaciju i oštecenja, izaziva restrukturaciju kože na mestu liziranja i gubitka epiderma. Specijalno je formulisan za upotrebu kod pasa i macaka sa znacima alergije na koži. Allermyl šampon je spoj novih sastojka koji omogucavaju:
1. Kontrolu manifestacije imunoloških i inflamatornih problema na koži: (monosaharidi, oligosaharidi i vitamin E);
2. Obnavljanje integriteta kože kao njene glavne funkcije (esencijalne masne kiseline);
3. Zadržava prirodnu ravnotežu (piroktam olamid).

Sastav: Baza lavandinog šampona, Mono i oligo saharidi, Vitamin E, Linoleinska kiselina (omega 6), Pirokton olamid (fiziološki pH); Bez parfema.

Uputstvo za upotrebu: Aplicirati šampon na kožu pokvašenu toplom vodom. Masirati citavo tjelo životinje prije nanošenja. Ponoviti operaciju nakon 5-10 minuta. Zatim pažljivo isprati toplom vodom. Kupanje se može ponoviti po potrebi 2-3 puta nedjeljno.

Napomena: Ovaj preparat nije lijek i nije namjenjen za samostalno ljecenje kožnih oboljenja.To su ozbiljna stanja koja zahtevaju posjetu veterinaru!