O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

28,90 KM

Opis

TASTE OF THE WILD potpuna hrana za pse bez žitarica, ultrapremium kvaliteta. Za pse svih uzrasta. Potpuno je prirodna, izbalansirana, ne sadrži soju niti ikakve nusproizvode. Sastojci od kojih se proizvodi su human grade, dakle za ljudsku upotrebu. Osnovni sastojak svakog od Taste of the Wild proizvoda je meso. Proizvedeno s pročišćenom vodom, jedinstveni izvor proteina životinjskog podrijekla, bez žitarica, sa voćem i povrćem, sa prirodnim antioksidansima.
Taste Of The Wild potpuno je prirodna i izbalansirana hrana čiji je „recept“ zanovan na instinkivnim potrebama psa i na načinu kako bi se hranio u prirodi. Takva ishrana isključuje žitarice jer su psi mesojedi te shodno tome TOTW u svom sastavu nema nikakvo zrnevlje. Fizologija, probavni trakt, zubi itd jasno ukazuju da su psi prilagođeni varenju pretežno mesa te da hrana bogata ugljikohidratima nije odgovarajuća i može biti uzrokom brojnih zdravstvenih problema poput pretilosti ili dijabetesa. Ova hrana ne sadrži konzervanse već je očuvana askorbiskom kiselinom (vitamin C) i vitaminom E. Sadrži cikoriju, čiji korijen umjesto običnog škroba posjeduje inulin koji smanjuje štetnu, a potiče stvaranje korisne crijevne mikroflore te tako ostvaruje značajne pozitivne učinke na životinjski organizam. Inulin stimulira imunitetni sustav, ublažava probleme s kostima, smanjuje rizik od ateroskleroze, modulira glukagon i inzulin, snižava razinu uree i mokraćne kiseline u krvi a dobar je i za prevenciju koloraktalnog karcinoma. Tu je i ekstrakt juke, koji smanjuje pojavu gasova i posebno smanjuje izlučene razine amonijaka, potom probiotici i keletirani minerali. Nadalje, sadrži bobičasto voće maline, brusnice, borovnice, te najbitnije masne kiseline, omega 3 i omega 6.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Taste of the Wild / Wetlands Canine® PATKA 2kg”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.