O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

117,00 KM

Opis

Taste of the Wild – Pacific Stream Canine hrana za pse je primjerena za sve pasmine u svim fazama života, kako bi psi ostali zdravi i puni vitalnosti. Sa puno svježeg lososa, s ribom kao jedinim izvorom životinjskih proteina, bez žitarica, s lako probavljivim slatkim krumpirom, odlicno prikladna za osjetljive pse. TASTE OF THE WILD potpuna hrana za pse bez žitarica, ultrapremium kvaliteta. Potpuno je prirodna, izbalansirana, ne sadrži soju niti ikakve nusproizvode. Sastojci od kojih se proizvodi su human grade, dakle za ljudsku upotrebu. Osnovni sastojak svakog od Taste of the Wild proizvoda je meso. Proizvedeno s procišcenom vodom, jedinstveni izvor proteina životinjskog podrijekla, bez žitarica, sa vocem i povrcem, sa prirodnim antioksidansima. Taste Of The Wild potpuno je prirodna i izbalansirana hrana ciji je „recept“ zanovan na instinkivnim potrebama psa i na nacinu kako bi se hranio u prirodi. Takva ishrana iskljucuje žitarice jer su psi mesojedi te shodno tome TOTW u svom sastavu nema nikakvo zrnevlje. Fizologija, probavni trakt, zubi itd jasno ukazuju da su psi prilagodeni varenju pretežno mesa te da hrana bogata ugljikohidratima nije odgovarajuca i može biti uzrokom brojnih zdravstvenih problema poput pretilosti ili dijabetesa. Ova hrana ne sadrži konzervanse vec je ocuvana askorbiskom kiselinom (vitamin C) i vitaminom E. Sadrži cikoriju, ciji korijen umjesto obicnog škroba posjeduje inulin koji smanjuje štetnu, a potice stvaranje korisne crijevne mikroflore te tako ostvaruje znacajne pozitivne ucinke na životinjski organizam. Inulin stimulira imunološki sistem, ublažava probleme s kostima, smanjuje rizik od ateroskleroze, modulira glukagon i inzulin, snižava razinu uree i mokracne kiseline u krvi a dobar je i za prevenciju koloraktalnog karcinoma.
Tu je i ekstrakt juke, koji smanjuje pojavu gasova i posebno smanjuje izlucene razine amonijaka, potom probiotici i keletirani minerali. Nadalje, sadrži bobicasto voce maline, brusnice, borovnice, te najbitnije masne kiseline, omega 3 i omega 6.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Taste of the Wild / Pacific Stream Canine® LOSOS 12,2kg”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *