O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

32,00 KM

Opis

Taste of the Wild Appalachian Valley je specijalno pripremljena hrana za odrasle pse malih rasa. Visoko svarljiva divljač je prvi sastojak koji pruža izvor kvalitetnih proteina. Leblebija je odličan izvor ugljenih hidrata koji pomaže da aktivni mali psi dobiju energiju koja im je potrebna. Mala veličina granula čini ovu formula lako svarljivom i prilagođena je zubalu malih pasa. Probiotici i prebiotska vlakna daju podršku zdravom varenju. Mešavina jagnjetine, jaja, patke i okeanske ribe obezbjeđuje optimalno snadbjevanje aminokiselinama.Idealna kod pojava intolerancije na hranu i alergija na žitarice ili određene proteine. Odabrani sastojci od lako svarljivih proteina i masnoća koje Vaš pas koristi kao optimalni izvor energije, pokazuju niski alergenski potencijal. Formula bez žitarica osigurava Vašem psu uravnoteženu ishranu za optimalno zdravlje i vitalnost. Mnogobrojni veterinari vide žitarice u hrani za pse kao uzrok zdravstvenim problemima. Visoki udio ugljenih hidrata u žitaricama može voditi do gojaznosti, dijabetesa, probavnih problema i ostalih oboljenja. Aminokiseline su temeljne komponente za zdravo tijelo. Okeanska riba s visokim udjelom aktivnih omega 3 masnih kiselina (DHA, EPA) brine za zdravu kožu i sjajno krzno. Omega 3 masne kiseline DHA omogućavaju dobar i zdrav razvoj mozga, vida i zglobova tokom faze rasta. Visoki udio antioksidanasa omogućava visoki kapacitet zaštite ćelija i štite ih od napada slobodnih radikala i podstiču imunološki sistem. Osušeno korenje cikorije i ekstrakti yucca schidigera donose prebiotski inulin i podržavaju zdravu ravnotežu crijevne flore, podstičući imunološki sistem. Leblebije su hranjive i izvanredne, posebno svarljivi izvor energije. Šumsko voće je bogato fitonutrijentima s antioksidativnim karakteristikama za zaštitu ćelija. Paradajz obiluje biljnim vlaknima neophodnim za probavu te sadrži vitamine za zdravlje kao i jake antioksidanse: beta karoteni i likopeni.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Taste of the Wild / Appalachian Valley Small Breed hrana za pse, malih rasa, srna i leblebije 2 kg”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *