O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

12,00 KM

Opis

PETCALM sadrži pažljivo odabranu smješu esencijalnih ulja (valerijana, vetiver , žalfija, bosiljak, maticnjak) koja djeluje na smanjenje stresa i anksioznosti, kao i opuštanje kod životinja, ali bez sedacije. Dejstvo opuštanja postiže se povecanjem GABA-e (gamaamino-buterna kiselina) prirodne hemikalije, koja se proizvodi u mozgu, i prenosi od nerva do nerva kao umirujuca poruka kada je telo pod stresom. Prije primjene preparat blago promuckati. PetCalm sprej se nanosi prskanjem na ruku ili rukavicu i utrljava na krzno ili direktno prskanjem na dlaku životinje u predelu vrha grudi, pod bradu , njušku I obraze , pri cemu treba izbeci direktno prskanje u nosne otvore, oci i uši. Aplikacija- broj prema vrsti i velicini životinje:

Za jedan tretman mačaka i manjih pasa dovoljno je poprskati 3-4 puta, dok je za srednje i vece pse potrebno poprskati 5-7 puta. Potrebno je sacekati 15-20 minuta za pocetak delovanja. Proizvod je pH neutralan, blagotvorno djeluje na kožu i krzno i nema neželjenih reakcija, a sama dlaka nakon toga ima vrlo prijatan miris. Preparat se može ponoviti u intervalima od 2 do 6 sati (individualna podnošljivost), ali i cešce kod izraženih potreba za smirenjem. PetCalm sprej se najcešce koristi kod svih stresnih situacija za životinju: vatromet, grmljavina, putovanje, sam u kuci, promena prebivališta, buka, posjeta veterinaru ili frizeru, kao i u situacijama promjena ponašanja (narocita agresivnost), uporno cešanje i griženja okoline, smanjenje apetita. PetCalm sprej se može prskati i na prostirku životinje, sjedište u kolima, opremu za pokrivanje ili boksove za transport. Frizeri mogu aplikovati PetCalm na sto i opremu kao i na kecelju. Za ptice I kunice, PetCalm se aplikuje tako sto se može poprskati kavez, prostirka, ili krpu naprskati i prekriti kavez . Konjima se aplikuje prskanjem na ruku i nanošenjem po nosnoj ploci, obrazima I vratu .