O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

15,00 KM

Opis

Otibiovin 20 ml – Kapi za uši za pse i macke (8594004853059)

Sastav:
– triamcinolon acetonid – 0,5 mg
– salicilna kiselina -5 mg
– gentamicin sulfat -2 mg

Farmakološka svojstva kapi za uho Otibiovin (Otibiovin):
Lijek otibiovin ima širok antimikrobni spektar djelovanja, zahvaljujuci aminoglikozidnom antibiotiku, koji djeluje baktericidno na neke gram-pozitivne i vecinu gram-negativnih bakterija (E. coli, Salmonella, Shigella, Enterobacter aerogenes, Klebsiella, Pseudomonas aetususus aeruginosa). subsp.jejuni, Mycoplasma). Salicilna kiselina u lijeku djeluje kao umirujuca i dezinficirajuca komponenta na tkivima. Triamcinolon aceton je polusintetski kortikosteroid koji djeluje umirujuce i protuupalno.

Indikacije za uporabu:
Otibiovin je indiciran za lijecenje akutnih bakterijskih i kvasnih infekcija uha kod macaka, pasa i drugih neproduktivnih životinja (uglavnom otitis externa), površinskog dermatitisa, ušnog ekcema i slušnog kanala kod pasa i macaka.

Doziranje

Lijek se ukapava u ušni kanal, na pocetku tecaja 3-4 puta dnevno, a nakon 3 dana 2-3 puta dnevno u kolicini od 4-5 kapi. Prije upotrebe preporuca se ocistiti ušni kanal od krasta i kora. Nakon ukapavanja lijeka, izvedite laganu masažu opsega uha radi boljeg prodiranja lijeka u tkiva. Tijek lijecenja je 5-7 dana, ali ne više od 12 dana (3 dana nakon nestanka znakova bolesti).

Kontraindikacija:
Ruptura bubne opne u životinja.

Napomena:
Lijek Otibiovin (Otibiovin) ima ogranicenja u primjeni. Njegova je uporaba dopuštena u složenim zaraznim bolestima uha, na temelju klinickih i dijagnostickih studija i uspostavljanja patogena, kao i njihove osjetljivosti na ovu aktivnu tvar, antibiotik. Najbolje prije upotrebe konsultovati vašeg veterinara.

Obrazac izdanja:
Plasticne bocice od 20 ml

Pohrana:
Suho, tamno mjesto na temperaturi od + 15 ° C do + 25 ° C.

Rok trajanja 2 godine. Nakon otvaranja bocice, lijek treba upotrijebiti u roku od 12 dana.