O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

25,00 KM

Opis

Klaus Euro Blautinktur je dopunska hrana za ukrasne golubove i ukrasne ptice (prehrana žitaricama)
Svrha hranjenja: Za potrebnu dodatnu opskrbu elemenata u tragovima i minerala putem vode za pice. Njihov nedostatak sprecava se redovitim hranjenjem.

Proizvod takoder utjece na dobru probavu utjecuci na omjer kiseline baze.

Upute za hranjenje: Klaus Euro Blautinktur može u potpunosti djelovati ako se pravilno hrani. Korisniku je u tu svrhu na raspolaganju 20 ml mjerna kapa. Optimalan dodatak je 1% vode za pice. Imajte na umu da primjena plasticnih napitaca ima smisla. Kameni ili glineni lonci takoder su dobri. Korištenje pocincanih napitaca ili automatskih napitaca za metal može uzrokovati koroziju i treba ih izbjegavati.

Pažnja: U slucaju posebno osjetljivih vrsta ptica, promjena ukusa vode za pice može dovesti do smanjenog unosa tekucine dok se na nju ne naviknu. Stoga je preporucljivo osigurati dovoljan unos vode na pocetku upotrebe. Ako se odbija apsorpcija vode, nemojte je koristiti.
Preporuka hranjenja: Klaus Euro plava tinktura dodaje se u pitku vodu. 1/2 mjerne kapice (10 ml) na 1 litru vode za pice.

Savjeti o sigurnoj upotrebi: Zbog veceg sadržaja elemenata u tragovima u usporedbi s kompletnom hranom, ova dodatna hrana može koristiti samo ukrasnim golubarima i golubovima do 2% dnevnog obroka. Ne smije se istodobno primjenjivati s veterinarskim lijekovima. Ne koristiti na životinjama koje se koriste za proizvodnju hrane.

Opce sigurnosne upute za proizvod: Cuvati izvan dohvata djece, izazvati opekotine, nadražujuce oci, dišni sistem i kožu. Izbjegavajte kontakt s kožom. U slucaju dodira s ocima, odmah isperite s puno vode i obratite se lijecniku. Ponudite samo proizvod razrijeden vodom.
Proizvodac ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu nastalu neispravnom upotrebom proizvoda.