O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

7,00 KM

Preparat je namijenjen za liječenje raznih inflamatornih procesa na koži i pod kožom.

Opis

Dejstvo

Kombinacija aktivnih supstanci u preparatu ispoljava antiseptično, rubefacijentno, antipruriginozno i repelentno dejstvo, zatim isušuje tkivo i podstiče granulaciju rana.

Indikacije

Preparat je namjenjen za liječenje raznih inflamatornih procesa na koži i pod kožom, kao što su: furunkuli, opekotine, ekcemi, erisipel, akne, akarijaza, zapaljenje tetiva i tetivnih ovojnica, zapaljenje limfnih čvorova, kao i rana koje teško granuliraju.

Aplikacija i doze

Preparat se primenjuje spolja-lokalno, na taj nacin što se namaže u tankom sloju ili utrlja na oboljelo mjesto. Može se primjeniti i preko gaze koja se namaže i stavi na oboljelo mjesto.

Sastav

1g kreme sadrži:
amonijum sulfogirodalata 90 mg
kamfora 40 mg

Napomena

Pošto u girodalu ima estrogenih supstancija, koje mogu uticati na procese u organizmu, treba voditi računa o dužini tretmana. Preparat se ne koristi istovremeno sa estrogenim hormonima i kalijum-permanganatom zbog mogucih interakcija.

Prije upotrebe detaljno prouciti uputstvo. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, posavjetovati se sa ljekarom ili farmaceutom.