O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

8,00 KM

Cinkvitaminska mast je adstringens i adsorbens.

Opis

Preparat Cinkvitaminska mast je namijenjen za premazivanje ruku u cilju sprečavanja infekcije, kod raznih ulceroznih infekcija, i sl.

Sastav
1g masti sadrži: cink oksida 200 mg ribljeg ulja 100 mg

Dejstvo
Kombinacija aktivnih supstanci u preparatu (primjenjenom spolja), djeluje adstringentno i adsorbentno (cink oksid) te štiti epitel, podstice granulaciju i djeluje emolijentno (riblje ulje).

Indikacije
Preparat je namijenjen za premazivanje ruku (u cilju sprijecavanja infekcije); kod raznih ginekoloških zahvata, zaštitu sluzokože vulve i vagine, kod raznih erozija i rana na površinskim djelovima kože i sluzokože; kod panaricijuma i ostalih povreda na papcima, kod ulceroznih infekcija itd.

Aplikacija i doze
Lijek se primjenjuje spolja, mazanjem kože i sluzokože. Za zaštitu ruku nanosi se u tankom sloju, a za terapiju promjenjenih mjesta u debljem sloju.

Prije upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, posavjetovati se sa ljekarom ili farmaceutom.