O nama

Pet Vet Tuzla je privatna veterinarska stanica osnovana 2014. godine i od tada ima konstantan rast i uspjeh. Više od šest godina poslovanja imamo jedan cilj – da vlasnicima kućnih ljubimaca obezbjedimo kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Kontakt

Copyright © 2021 PET VET d.o.o. Tuzla

201,00 KM

Opis

Pakovanje: 360 tableta

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Tablete za jacanje vezivnog tkiva kod pasa, za zdrav rast kostiju, za zglobove, tetive, ligamente i vezivno tkivo.
Preporucuje se kod vec nastalih problema s vezivnim tkivom, zglobovima, posebno za pse velikih i teških pasmina.
Sastoji se od hidroksilapatita, kompleksa kalcijeva fosfata od kojeg su u najvecoj mjeri izgradeni mineralni dijelovi kosti i hrskavica (kosti više od 50%, zubi više od 90%), zaslužnog za izgradnju kostiju, njihovu elasticnost i cvrstocu, silicijeve ili kremene kiseline zaslužne za cvrstocu vezivnog tkiva i pandža, vitamina C zaslužnog za zdravlje zubnog mesa i cvrstocu vezivnog tkiva.
Preporucuje se posebno starijim psima koji imaju probleme s kretanjem, štenadi i mladim psima koji imaju problem krivih nogu: X i O-noge, nakon loma ili operativnog zahvata na zglobovima ili kostima – pospješuje stvaranje kalusa (novonastalog mladog koštanog tkiva), za zdrav razvoj kostura pasa velikih i teških pasmina, za sprecavanje pojave osteoporoze.

SASTAV: 30% dikalcijeva fosfata, kvasac, 10% mesnog brašna zelenih školjki (perna canaliculus), morske alge, Mg-oksid. DODANO/kg: vit.C: 100.000 mg, vit.E: 10.000 mg, selen kao natrijev selenit: 12 mg.